درباره باکو
نوشته شده توسط : یوسفی

فرودگاه بین‌المللی حیدر علی‌ اف باکو

فرودگاه بین‌المللی باکو و یا به عبارتی دیگر، فرودگاه بین المللی حیدر علی ‌اف باکو، یکی از بهترین 5 فرودگاه بین‌المللی در آذربایجان شناخته شده است و سالانه پذیرای مسافران بسیاری از سراسر دنیا و به ویژه ایران، می باشد. علت آن هم ارزان بودن پرواز و همچنین هزینه سفر به باکو می باشد. طبق آمار این فرودگاه سالانه به طور متوسط بیش از 3 میلیون مسافر را از طریق خود جا به جا می نماید. این فرودگاه تا سال 2004 میلادی با نام فرودگاه بین المللی بینا که در واقع محلی در نزدیکی شهر باکو نیز هست، شناخته شده بود .نکته جالب توجه این است که فرودگاه حیدر علی‌اف پرترددترین فرودگاه منطقه قفقاز به شمار رفته و به دلیل برخورداری از موقعیت خاص، راه ارتباطی برای پروازهایی از اقصی نقاط جهان محسوب می‌شود و سعی در پاسخگویی به همه این درخواست‌ ها دارد.پایانه‌های باربری فرودگاه حیدر علی‌اف از سال 2005 آغاز به کار کرده و به لحاظ موقعیت مکانی، وسعت و امکانات موجود یکی از بزرگترین و مدرن‌ترین پایانه‌های باربری در منطقه محسوب می‌شود. تور باکو شهریور 98

فرودگاه بین‌المللی حیدر علی‌ اف باکو

فرودگاه باکو به عنوان پایگاه اصلی شرکت های هواپیمایی آذربایجانی همچون: آذربایجان ایرلاینز، آزال و سیلک وی ایرلاینز می باشد. همچنین از بین ایرلاین های ایرانی که به این فرودگاه پرواز دارند می توان از شرکت هواپیمایی آتا، هواپیمایی ماهان، ایران ایر، ایران ایر کارگو را نام برد. پروازهایی که با ایرلاین های مختلف از فرودگاه باکو به مقصد تهران و یا بالعکس صورت می پذیرد، از فرودگاه هایی همچون: فرودگاه بین المللی امام خمینی و فرودگاه بین المللی تبریز می باشد.


کاخ شیروان شاه باکو

این کاخ در قرن پانزدهم توسط سلسله شروان شاهان ساخته شد و یونسکو آن را یکی از مرواریدهای معماری آذربایجان توصیف کرده است. این کاخ در بخش تاریخی باکو در آذربایجان قرار دارد و به همراه قلعه دختر به عنوان آثار تاریخی این شهر در لیست میراث جهانی یونسکو قرار گرفته است. این مجموعه شامل ساختمان اصلی قصر، دیوان خانه، مقبره سید یحیی، مسجد و … می باشد.

کاخ شیروان شاه باکو

در قرن پانزدهم بعد از زلزله ویرانگری که در شهر شماخی رخ داد ، ابراهیم یکم پادشاه آن زمان تصمیم گرفت که پایتخت خود را از شماخی به باکو منتقل کند و برای خود کاخی زیبا بسازد. پس از اینکه سلسله صفوی در سال 1501، باکو را فتح کرد، این کاخ به ویرانه تبدیل شد اما بعدها با مرمت و بازسازی به عنوان موزه ای مرکزی معرفی و در لیست یونسکو قرار گرفت. تور باکو مرداد 98

بنای اصلی این مجموعه در سال 1411 توسط شیروان شاه شیخ ابراهیم اول ساخته شد. ساختمان دو طبقه این قصر حدود  50 بعد دارد و قسمت های بیرونی بنا با 3 راه پله باریک و پیچ در پیچ با هم مرتبط شده اند. دروازه بزرگ مستقیما از حیاط به طبقه دوم به اتاقی که بر روی آن یک گنبد است می رود و راهرویی کوچک و هشت ضلعی آن را به دیگر اتاق های قصر متصل معماری قدیمی کاخ شیروان شاه و رستوران‌ها و مغازه‌های سنتی‌ اطراف آن، گردشگران زیادی را به قسمت قدیمی شهر باکو می کشاند. ورود به بخش قدیمی باکو هزینه ای ندارد اما اگر بخواهید از دو بنای تاریخی کاخ شیروان شاه و قلعه دختر دیدن کنید باید هزینه ورودی بدهید. در بازدید از این کاخ می توانید از همه قسمت های آن دیدن کنید و محو معماری قدیمی زیبای این کاخ شوید. گشت و گذار در بافت قدیمی این شهر شما را با فرهنگ سنتی مردم این نقطه آشنا می کند. این کاخ هر روز از ساعت 10 صبح تا 6 عصر باز است و اگر بخواهید همه قسمت های آن را بگردید حدود 2 ساعت زمان لازم دارید. 


هتل آپارتمان سنترال باکو

هتل آپارتمان 4 ستاره Central واقع در شهر زیبای باکو در 6 طبقه و 73 اتاق استاندارد دارای دسترسی مناسبی به جاذبه های گردشگری ، مراکز خرید و مرکز شهر می باشد. کارمندان این هتل به زبان های انگلیسی ، روسی و ترکی مسلط می باشند. می توان از هتل سنترال پارک باکو به عنوان یکی از برترین انتخاب ها برای اقامت در شهر زیبای باکو نام برد، هتلی لوکس با ارائه امکانات رفاهی مدرن یاد کرد.

هتل آپارتمان سنترال باکو

امکانات اتاق های هتل : روم سرویس ،  آباژور ،دمپایی ، سیستم اطفاء حریق دراتاق،  سیستم گرمایش و سرمایش، صبحانه، میزتحریر ، سیستم تهویه مطبوع دراتاق ،  یخچال،  تلفن در اتاق، تلویزیون در اتاق ، نوع قفل درب اتاق ،  پاورسوئیچ،  تلویزیون ،صندوق امانات داخل اتاق، مبلمان ، حمام ،  دراور ،  لوازم بهداشتی،  اینترنت در اتاق ، سرویس بهداشتی فرنگی در اتاق ، سرویس بیدار باش

هتل آپارتمان سنترال باکو

امکانات هتل شامل : رستوران ،  پارکينگ،  آسانسور،تاکسي سرويس ، خود پرداز،کافي شاپ ،روم سرويس ، صندوق امانات ،سالن کنفرانس ، اعلام حريق، خشکشویی، ترانسفر فرودگاهی،مینی بار ،اتاق خانواده ، سیستم تصفیه هوا، کارکنان چند زبانه ،سالن ملاقات، دربان ،سالن ضیافت، حمام سنتی،  باشگاه بدنسازی،سونا،  ماساژ،کافی نت ، اينترنت در لابی ، اينترنت در اتاق

هتل آپارتمان سنترال باکو

رستوران هتل آپارتمان سنترال : در طبقه‌ ی همکف مجاور پذیرش کافه "موندو" قرارگرفته که سبکی دوستانه و صمیمی دارد و به مهمانان تور باکو تیر 98 این امکان را می‌دهد تا بتوانید در این محل استراحت کرده و از نوشیدنی‌ها و اسنک های لذیذ لذت ببرید اما رستوران "بلژیوم" نیز با چشم‌اندازی رؤیایی رو به اقیانوس و شهر در طبقه‌ی 11 قرار دارد و غذاهای لذیذی را برای شما فراهم می آورد و رستوران "بلوگا" نیز منویی از غذاهای دست‌ چین بین‌ المللی را ارائه می‌دهد.

موقعیت جغرافیایی هتل : 

فاصله هتل تا تئاتر اپرا و باله آذربایجان : 6 کیلومتر

فاصله هتل تا ایستگاه مترو 28 می : 6 کیلومتر

فاصله هتل تا ایستگاه مترو جعفر جبارلی : 7 کیلومتر 

فاصله هتل تا پارک افسران : 8 کیلومتر

فاصله هتل تا ایستگاه راه آهن باکو : 8 کیلومتر

فاصله هتل تا ایستگاه مترو Sakhil : حدود 1 کیلومتر

فاصله هتل تا ایستگاه متروی نزیامی : 1 کیلومتر

فاصله هتل تا میدان چشمه : 1 کیلومتر

فاصله هتل تا موزه ملی تاریخ آذربایجان : 1 کیلومتر

فاصله هتل تا فرودگاه حیدر علی اف : 20 کیلومتر

 


گنجه

شهر گنجه که در زمان شوروی کیروف‌ آباد نامیده شده بود شهری در شمال غربی جمهوری آذربایجان می باشد که جمعیت آن  حدود 313.300 نفر است. این نام (گنجه) از گنج پارسی برگفته شده‌ است . 

گنجه

بنابر قول گیراگوس گاندزاکِتسی (تاریخ‌ نگار و کشیش ارمنی همزمان با نظامی گنجوی)، پیش از حمله مغولان به شهر گنجه، شهر گنجه دارای انبوه جمعیت پارسیان و اقلیتی از مسیحیان بود. البته باید توجه داشت که گیراگوس بین ایرانی و عربی و ترک و مسلمان تفاوت می‌گذاشته است و وقتی در متن خود ساکنان شهر گنجه را ایرانی می‌خواند منظورش ایرانی است نه نام عمومی برای تمام مسلمانان. او برای اعراب از واژه (تاچیک) (Tachik) (همان تاجیک یا تازیک = تازی = عرب = مسلمان) استفاده می‌کند و عربان را تاچیک می‌خواند (همانند نوشتارهای پهلوی). او ترکان را تئورک (T'urk) می‌نویسد. برای نمونه در فصل 18 می‌ نویسد که «جلال‌الدین محمد خوارزمشاه سپاهیان خود را از میان ایرانیان و تاچیکان و تئورکان گرد آورد.»در این کتاب به نام تاریخ ارمنیان که مربوط به سده هفتم ق. / سیزدهم م. یعنی بسیار نزدیک به روزگار شاعر بزرگ ایرانی نظامی گنجه‌ای است، نگارنده ارمنی که خود زاده شهر گنجه است، بین اعراب، ترک، پارسی (در ترجمهٔ انگلیسی به نام ایرانی آمده است) تفاوت گذاشته است و تنها به انبوه پارسیان و اقلیتی از مسیحیان در گنجه پیش از مغولان تأیید کرده‌ است . کتاب نزهت المجالس نیز بیست و چهار شاعر پارسیگو پیش از حمله مغولان به گنجه ذکر کرده‌ است و وجود این تعداد شاعر که در قرن ششم و هفتم و هشتم در شمال‌ غرب ایران قدم به عرصه هستی گذاشته‌ اند و در زبان همگانی ایرانیان ـ فارسی ـ شعر سروده‌اند، مؤید آن است که در اران و آذربایجان، زبان و ادب فارسی، زبان مردم کوچه و بازار و دربار بوده‌ است. تور باکو تابستان 98

شهر گنجه بنابر نظر این تاریخ‌ نگار همزمان با حمله مغولان، بدست مغول‌ها نابود شد و تنها اندکی از مردم شهر که موفق به فرار شدند، پس از پایان حمله مغول در دوران بازسازی شهر به شهر بازگشتنت .این شهر دوباره در دوران ایلخانیان رونق محدد گرفت. حمدالله مستوفی آن را در میان چهار شهر برجسته ایران می‌داند .

اسم رسمی گنجه در دوران حاکمیت روسیه تزاری به الیزابتوپل تغییر کرد، سپس در دوران حاکمیت کوتاه جمهوری دمکراتیک آذربایجان (1918 میلادی) این شهر موقتا پایتخت جمهوری جدید در آمد تا آنکه باکو از کنترل روسها خارج گشت. نام گنجه در دوره حاکمیت شوروی بهکیروف‌ آباد تغییر کرد. بعد از استقلال دوباره جمهوری آذربایجان اسم گنجه رسما بازیافته شد.





:: برچسب‌ها: درباره باکو ,
:: بازدید از این مطلب : 183
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 23 ارديبهشت 1398 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: